U bent hier: Home  »  Activiteiten

Activiteiten

Jaarlijkse activiteiten

De jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei begint traditioneel met een korte kerkdienst om 19.00 uur. Daarbij zijn van Gilde St. Remigius het koningspaar en bestuur aanwezig. Na afloop van deze dienst sluiten de hoofdcommandant en officieren, tambour-maître, 1 muzikant en de vendeliers met hun commandant, aan in de stoet die naar het oorlogsmonument vertrekt aan de Burg. van Dorth tot Medlerstraat, waar de muzikant de Last Post ten gehore brengt.

Namens het Gilde St. Remigius wordt er door het koningspaar een bloemstuk bij het monument neergelegd. Na afloop van deze herdenking gaat de stoet terug naar het Remigiusplein in het centrum van Duiven.

Koningsdag 27-4
Het Gilde vertrekt vanaf de Visserlaan 35 (clubgebouw) naar het Gemeentehuis. Daar verzamelen zich meerdere verenigingen uit de gemeente Duiven. Deelname aan de aubade. Hier wordt er gevendeld en spelen van het Wilhelmus.

Meestal wordt in het laatste weekend van oktober de strijd om de “St. Remigius Bokaal” gehouden. Alle kruisboogschutters, schietend in de discipline 10 meter traditioneel, kunnen hieraan deelnemen en men hoeft daarvoor geen lid van een vereniging te zijn. Er wordt gestreden om de wisselbeker, de “St. Remigius Bokaal” voor korpsen, te winnen. Aan de schutter met het hoogste puntenaantal wordt de “Trofee voor de Beste Schutter” uitgereikt.

Jaarlijks de deelname bij het inhalen van de avondvierdaagse in Duiven.

Jaarlijks een concert in Huize Thuvine voor de bewoners van de parkflat en de bewoners van Huize Thuvine.
...