U bent hier: Home  »  Activiteiten

Activiteiten

22JUNJaarlijkse Gildefeest 2018Jaarlijkse Gildefeest Vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 juni a.s viert Gilde Sint Remigius weer haar jaarlijkse Gildefeest, in de feestt...Lees meer ›› (Verlopen)25MRTGelders Kampioenschap Indoor vendelen Giesbeek op 25 maart 2018Op zondag 25 maart 2018 werd in Giesbeek het Gelders Kampioenschap Vendelen Indoor 2018 gehouden. Ditmaal werd gebruik gemaakt van een grote...Lees meer ›› (Verlopen)07MRTIn memoriam Jan van HummelIn memoriam Jan van Hummel Op 7 maart 2018 is ons erelid Jan van Hummel overleden. We willen hem langs deze weg herdenken. Jan heeft de af...Lees meer ›› (Verlopen)29OKTSint Remigius Bokaal op 29 oktober 2017De strijd om de Sint Remigius Bokaal 2017 Het was een mooie zondag, 29 oktober 2017, het zonnetje was er en wij waren er klaar voor. Ons k...Lees meer ›› (Verlopen)

Activiteitenplanning 2019

6 Januari Nieuwjaarsreceptie
24 Februari Ledenvergadering
2 Maart Carnaval Gilde St. Remigius
24 Maart Concert Huize Thuvine Duiven
31 Maart Indoor vendelen Wehl
27 April Aubade Koningsdag
4 Mei Dodenherdenking Duiven
19 Mei Kringconcours de Liemers Ooy Zevenaar
23 Mei Intocht vierdaagse Zevenaar
7 Juni Intocht vierdaagse Duiven
28/29/30 juni Gildefeest Gilde St. Remigius Duiven
25 Augustus Processie H. Remigius Duiven
15 September Federatief concours Gelderland Zevenaar
26 Oktober Vrijwilligersfeest
22 December Concert bij Silvolde S morgens
22 December Afsluiting jaar 2019

Jaarlijkse activiteiten

De jaarlijkse dodenherdenking op 4 mei begint traditioneel met een korte kerkdienst om 19.00 uur. Daarbij zijn van Gilde St. Remigius het koningspaar en bestuur aanwezig. Na afloop van deze dienst sluiten de hoofdcommandant en officieren, tambour-maître, 1 muzikant en de vendeliers met hun commandant, aan in de stoet die naar het oorlogsmonument vertrekt aan de Burg. van Dorth tot Medlerstraat, waar de muzikant de Last Post ten gehore brengt.

Namens het Gilde St. Remigius wordt er door het koningspaar een bloemstuk bij het monument neergelegd. Na afloop van deze herdenking gaat de stoet terug naar het Remigiusplein in het centrum van Duiven.

Koningsdag 27-4
Het Gilde vertrekt vanaf de Visserlaan 35 (clubgebouw) naar het Gemeentehuis. Daar verzamelen zich meerdere verenigingen uit de gemeente Duiven. Deelname aan de aubade. Hier wordt er gevendeld en spelen van het Wilhelmus.

Meestal wordt in het laatste weekend van oktober de strijd om de “St. Remigius Bokaal” gehouden. Alle kruisboogschutters, schietend in de discipline 10 meter traditioneel, kunnen hieraan deelnemen en men hoeft daarvoor geen lid van een vereniging te zijn. Er wordt gestreden om de wisselbeker, de “St. Remigius Bokaal” voor korpsen, te winnen. Aan de schutter met het hoogste puntenaantal wordt de “Trofee voor de Beste Schutter” uitgereikt.

Jaarlijks de deelname bij het inhalen van de avondvierdaagse in Duiven.

Jaarlijks een concert in Huize Thuvine voor de bewoners van de parkflat en de bewoners van Huize Thuvine.
...