U bent hier: Home  »  Activiteiten

Activiteiten

« Terug naar agendaoverzicht

In memoriam Jan van Hummel

In memoriam Jan van Hummel

Op 7 maart 2018 is ons erelid Jan van Hummel overleden. We willen hem langs deze weg herdenken.

Jan heeft de afgelopen 70 jaar heel veel voor Gilde St. Remigius betekent en was 1 van de oprichters van ons Gilde op 18 augustus 1948.

Jan was ook de 1e tamboer van het Gilde. In ons clubgebouw hangt nog een foto uit 1950 van het schuttersconcours in Didam waarop Jan staat met zijn trom, samen met Theet Smits, ook met de trom. De trom was echt het instrument van Jan.

In 1958 en 1975 waren Jan en Dinie van Hummel ons koningspaar. Trots staan ze op de foto’s die in ons clubgebouw hangen. Ik denk dat ze in die tijd een van de 1e koningsparen zijn geweest in het nieuwe CCOG.

Jan van Hummel is 43 jaar bestuurslid geweest, waarvan 21 jaar secretaris en daarna was hij penningmeester. 43 jaar heeft Jan van alles voor het Gilde geregeld, of het nou ging om het organiseren van een Schuttersfeest, een Patroonsfeest of een concours, Jan heeft het allemaal meegemaakt en geregeld. Rond het jaar 2000 is Jan definitief gestopt in het bestuur, nadat hij ook nog een tijdje had waargenomen.

Jan is ook zeer betrokken geweest bij het afbouwen van ons (nieuwe) clubgebouw die we in 1992 hebben gekregen. Daar was Jan echt actief bij betrokken in zijn rol als bestuurslid, maar zeker ook met de handen uit de mouwen steken.

Ook op andere terreinen was Jan actief. Ik noem daarbij de carnavalsvereniging de Koerkers, het Oranjecomité en biljartclub de Tol.

Nadat Jan in 1999 erelid was geworden, kreeg hij ook dat jaar nog van de burgemeester een lintje. Die heeft Jan verdiend voor alles wat hij in al die jaren voor Gilde St. Remigius heeft gedaan.

De laatste jaren deed Jan nog steeds de boodschappen voor het Gilde. Wekelijks ging hij naar de Makro en de Lidl, maar hij zorgde er ook voor, dat allerlei andere benodigdheden er kwamen. 

Ook kennen we Jan van de diverse Schuttersfeesten en Patroonsfeesten waar hij graag met zijn Dinie een dansje waagde.

Dat Jan moge rusten in vrede.

Namens bestuur en leden van Gilde St. Remigius,

voorzitter Gert-Jan de Hart