U bent hier: Home  »  Activiteiten

Activiteiten

« Terug naar agendaoverzicht

Sint Remigius Bokaal op 29 oktober 2017

De strijd om de Sint Remigius Bokaal 2017 

20171029 St Remigius Bokaal-001Het was een mooie zondag, 29 oktober 2017, het zonnetje was er en wij waren er klaar voor. Ons koningspaar Toon en Bianca van Wijk, had cake voor bij de koffie meegebracht. Om 10.00 uur werd het koningspaar verzocht om de wedstrijd te openen. Deze eerste wedstrijd tussen het konings(echt)paar Toon en Bianca, leverde als winnaar onze koning Toon op, met een mooi schot net onder de roos. Daarna kon de strijd voor de overige schutters beginnen.

Gedurende deze dag verzorgde het barpersoneel Gerda van Hummel en Sylvia Janssen ons met een natje en droogje. Ons kruisboogkorps was uiteraard aanwezig om de wedstrijden en andere zaken in goede banen te leiden. Tijdens de wedstrijd kon men loten kopen voor de loterij, waarvoor 106 prijzen beschikbaar waren gesteld door de leden van het Gilde St. Remigius. Iedereen hartelijk dank daarvoor.

De opkomst was iets minder dan voorgaande jaren, maar toch waren er naast de schutters uit de regio, ook schutters uit Brabant en zelfs uit Dedemsvaart aanwezig.

De strijd om de prijzen ging onverminderd door en het einde van deze wedstrijddag kondigde zich toch nog snel aan. 

Ons koningspaar kwam wederom op bezoek, maar nu om het slot van de wedstrijd en de prijsuitreiking bij te wonen. Dit keer verrasten zij ons met allerlei lekkere hapjes.

Het was tijd voor de prijsuitreiking! Ronald Gidding riep het barpersoneel naar voren om hen een bloemetje te overhandigen voor hun medewerking tijdens dit toernooi. Om onze waardering uit te spreken voor hun betrokkenheid, en niet alleen op deze dag, kreeg ook het koningspaar bloemen overhandigd.

De Sint Remigius Bokaal, de Trofee voor de beste schutter en de bekers stonden te glimmen om te worden uitgereikt aan de winnaars.

Bij de recreanten werden de prijzen als volgt verdeeld:

1prijs Gerda van Hummel  86 punten
2prijs Hennie van Huet 81 punten (natelling)
3e prijs Sylvia Janssen 81 punten
   


Voor alle leden van ons Gilde: kom volgend jaar ook eens mee schieten!

De prijswinnaars binnen ons kruisboogkorps waren:

1e B-klasse Conny Gidding 195 punten
3e C-klasse Ronald Gidding 185 punten
1e D+ instapklasse Chantal van Asperen 182 punten
3e D+ instapklasse Aletta Mulders 174 punten


Het korps viel net buiten de korpsprijzen.

Het beste korps was Sint Joris uit Huissen, waarmee zij dus tijdelijk in het bezit kwamen van de wisselbeker, de Sint Remigius Bokaal, en komen hem volgend jaar dus verdedigen.

De Trofee voor de beste schutter die dit jaar beschikbaar is gesteld door Ineke en Gerrie van Maasakker, werd door Ineke overhandigd aan Frank Akkermans van K.V. Fortuna Zeeland met 198 punten en 13 moezen (dit zijn perfecte schoten). Aansluitend bedankte Ronald iedereen voor de aanwezigheid.

Na een gezellige goede wedstrijd, ging iedereen huiswaarts. Voor de Gildeleden zal het echter niet lang duren voordat ze terugkeren voor weer een nieuwe activiteit van ons Gilde Sint Remigius.

Gerrie van Maasakker

Van dit toernooi kunt u een fotoreportage bekijken in het fotoboek onder de kop: Foto’s