U bent hier: Home  »  Gildefeest 23-24-25 juni 2017

1plus1is1

  Schuttersfeest MKFotografie-436

                                   2016-2017 Koningspaar
                                  Gert-jan en Inez de Hart

Gildefeest 2017

Vrijdagavond 23 juni

 • 20.00 uur opening Gildefeest 2017
 • Huldigen jubilarissen door burgemeester Rik de Lange
 • Vendelhulde jubilarissen
 • Feest met DJ Danny
 • Sluiting 00.30 uur GRATIS toegang

Zaterdag 24 juni

 • 09.00 uur vertrek vanaf feestlocatie naar het huidige koningspaar
 • +/- 11.00 uur aubade aan woonzorgcentrum Thuvine, de Parkflat,Duvestaete, college van B&W, pastores en kerkbestuur
 • +/- 12.00 uur afmars met genodigden naar de feestlocatie
 • 13.00 uur aanvang koningsschieten naast de feesttent
 • Aansluitend inhuldigen nieuwe Koning door burgemeester Rik de Lange m.m.v. Gilde St. Remigius
 • 16.00 uur einde zaterdagmiddagprogramma
 • 20.00 uur Gildefeest m.m.v. Saints ’N Sinners

Entree € 10.00 p.p.       Leden gratis toegang

Zondag 25 juni

 • 08.30 uur ontbijt voor alle leden en genodigden in de feesttent
 • 10.00 uur afmars naar de Heilige Remigiuskerk
 • 11.00 uur aanvang Gildemis
 • +/- 12.30 uur vertrek naar de nieuwe Koning
 • +/- 14.00 uur afmars naar de feesttent voor de Grande – Finale
 • +/- 16.00 uur dopen nieuwe leden
 • 18.00 uur Wilhelmus, einde Gildefeest 2017

gildelogo


djdannyHet complete feestprogramma in en om de tent!

Vrijdag 23 juni aanvang 20.00 uur: The Warming – Up.

Een avond met voor ieder wat wils. Samen met DJ Danny beleeft u de traditionele dansavond waarin alle genre’s voorbij komen, van veleta tot hip-hop en van Weense wals tot dance. Natuurlijk kunt u onder het genot van een drankje nog even bijpraten over de vervlogen tijden. U kunt de Warming – Up heerlijk in uw eigen tempo doen. De toegang is gratis.

070517 Kringconcours Lobith MKF-002Zaterdag 24 juni aanvang 13.00 uur: Koningsdag. Wie wordt de nieuwe Koning van het Gilde? Geniet van de spanning bij de kandidaten. Direct na het Koningsschot zal burgemeester Rik de Lange overgaan tot het inhuldigen van de nieuwe Koning m.m.v. het Gilde St. Remigius. Na de huldiging gaat DJ Danny, die vanaf 13.00 uur achtergrondmuziek heeft gedraaid, helemaal los tot 16.00 uur, om u daarmee alvast in de stemming te brengen voor de feestavond.

Op het feestterrein is natuurlijk ook de bekende snackcar en voor de kleinere feestgangers t/m 12 jaar een springkussen!

Zaterdagavond 24 juni aanvang 20.00 uur: Party – Time Entree € 10,00. Leden GRATIS toegang!

We zijn er in geslaagd om de topband Saints ’N Sinners (het voormalige HIKE) voor u te contracteren. De band grijpt je direct stevig vast, laat je vervolgens in hoog tempo alle uithoeken van de

Tent publiek

pophistorie horen en zien en zal niet loslaten voordat de laatste noot geklonken heeft...er is geen ontkomen aan… De ervaring is intens en zal een onuitwisbare indruk achterlaten. Einde Party – Time 00.30 uur.

Zondag 25 juni aanvang 08.30 uur: gezamenlijk ontbijt in de feesttent voor alle leden en genodigden van het Gilde St. Remigius. Exact 10.00 uur afmars naar de Heilige Remigiuskerk voor de Gildemis, aanvang 11.00 uur.

Schuttersfeest MKFotografie-310

Vanaf 13.30 uur Grande – Finale. DJ Danny neemt ons nog één keer mee met  de polonaise, de polka, de veleta en natuurlijk de sirtaki. De dancers en de hiphoppers komen aan hun trekken, maar ook de vermoeide feestgangers die rustig zittend op een stoel of staande bij een hangtafel het hele gebeuren gade willen slaan. Om 18.00 uur staan we in de houding voor het Wilhelmus en komt het Gildefeest 2017 ten einde.Het zijn enerverende tijden voor het Gilde St. Remigius. Het bestuur en de leden hebben evaluaties gehouden over het verleden, tevens het heden en de toekomst besproken en tradities, normen en waarden en vrijwilligersactiviteiten tegen het licht gehouden. Nu we aan de vooravond staan van ons 70 jarig bestaan in 2018, willen wij u informeren over de vervlogen tijden en komende nieuwe tijden.

Het verleden: 
Gilde St. Remigius is opgericht in juni 1948, begonnen met twee stokken en een trommel en later uitgebreid met vendeliers. Van een trommel naar drumband en vendeliers, is het daarna doorontwikkeld met blaasinstrumenten.

Er werd deelgenomen aan vele zgn. “wilde” concoursen, die niet door de KNF werden georganiseerd en daar werden telkens vele prijzen behaald. Na weer een gewonnen concours, kwamen de leden van de drumband en vendeliers dan weer huiswaarts, om nog een ereronde te maken door ons dorp om de vele prijzen aan de bevolking te tonen. Ja, dit zijn echt vervlogen tijden.

gildelogoWist u dat wij sinds de oprichting al naar middelen zochten om de kas te “spekken”. Het woord vrijwilligers moest nog worden uitgevonden, maar het waren de leden van het eerste uur die met een “gemotoriseerde hond” langs de deuren gingen om oud ijzer op te halen. Later werd dit uitgebreid met het ophalen van lompen en papier met traktor en platte wagen. Wat zeker vermeld dient te worden, zijn de zestiger en zeventiger jaren waarin we jaarlijks een fancyfair organiseerden. Samen met het organiseren van festivals en concoursen waren dit gouden tijden voor de penningmeester. Ook deze activiteiten behoren tot de vervlogen tijden.

Het Schuttersfeest was een hoogtepunt voor de leden. Een volle tent bijvoorbeeld en wie heeft Bertus nog gekend? Schuttersfeest met kermis…het Gilde werd financieel  ondersteund door de kermisexploitanten…Schuttersfeest met kermis en braderie…helaas was dit geen lang leven beschoren en het Gilde raakte de regie kwijt Schuttersfeest met onze partnergemeente Gemünden am Main…ook geen succes formule. In het laatste decennium moesten we constateren dat ons Schuttersfeest in het CCOG over de houdbaarheidsdatum heen was. Schuttersfeest MKFotografie-211

Kijkend naar ons Patroonsfeest in dezelfde periode, moeten we constateren dat de animo voor ons Patroonsfeest tanende was. De tijden van een vol CCOG op de zaterdagavond zijn voorbij en ook de trouwe kerkgangers van weleer zijn niet meer. Ook dat behoort tot de vervlogen tijden. Gaan we naar het heden: de vraag rijst of er geen interesse meer is in het verenigingsleven? Zijn tradities achterhaald? Botsen de normen en waarden van toen met het heden?

 Het heden:
Bij de drumfanfare is allang geen sprake meer van alleen een trommel en twee stokken, inmiddels is de drumband van destijds een drumfanfare die zijn sporen zowel nationaal als internationaal heeft achtergelaten. Dankzij het innovatieve opleidingsplan Let’s Play iT, hoopt de drumfanfare op termijn de jonge instroom te kunnen begroeten. Het vendelierskorps heeft door de jaren heen vele mutaties gekend. Het plan Let’s Do iT wat nu nog “op de plank” ligt, moet een nieuwe impuls aan het korps gaan geven. Het officierenkorps dat in de jaren 90 is opgericht, is een stabiel onderdeel van ons Gilde, maar kan zeker aanvulling gebruiken. Het kruisboogkorps is ook in de jaren negentig opgericht en zijn al vele malen zeer goede ambassadeurs voor ons Gilde gebleken binnen en buiten de grenzen van Duiven.

Na een evaluatie met de leden, is er voor gekozen om in de toekomst het Schuttersfeest en het Patroonsfeest samen te voegen. Een nieuw feest voor de Duivense gemeenschap met een nieuwe naam: Gildefeest, dit jaar te vieren op 23, 24 en 25 juni.1plus1is1

Copyright © Gilde St. Remigius | Alle rechten voorbehouden
Webdesign & development by: Timeless Design