U bent hier: Home  »  Het gilde  »  Het kruisboogkorps

Het kruisboogkorps

Het kruisboogkorps is opgericht in 1997 omdat velen van mening waren, dat kruisboogschutters een prima en logische aanvulling zouden zijn voor onze vereniging. Het kruisboogkorps is aangesloten bij de Gelderse Kruisboog Bond(GKB). Zij nemen deel aan vele reguliere wedstrijden van de GKB en meerdere toernooien die in Gelderland worden georganiseerd. Ook zijn zij graag geziene schutters op toernooien in Noord Brabant maar ook in de rest van het land.

Met de schutterijen onderling in de regio wordt er ook een wintercompetitie gehouden, die door onze kruisboogschutters al meerdere malen met winst is afgesloten. De deelnemende verenigingen zijn: SV de Roos Duiven, Jemmy Tell Loo, EMM Giesbeekl, St. Martinus Dichteren en St. Martinus Megchelen. Tijdens deze toernooien en wedstrijden blijkt dat het niveau van onze schutters steeds verder omhoog gaat.

Jaarlijks organiseren ze een kruisboogtoernooi in ons eigen clubgebouw. Na enkele geslaagde toernooien is afgesproken, dat het toernooi elk jaar zal worden gehouden in het laatste weekend van oktober. Sinds enkele jaren is de vereniging ook in het bezit van 2 luchtgeweren, waarmee geoefend kan worden. Hierdoor zullen de prestaties tijdens schuttersconcoursen hopelijk verder naar een steeds hoger niveau getild worden.

De oefenavond van het kruisboogkorps is op donderdagavond vanaf 20.00 uur.

Copyright © Gilde St. Remigius | Alle rechten voorbehouden
Webdesign & development by: Timeless Design