U bent hier: Home  »  In memoriam Theo Koerntjes

In memoriam Theo Koerntjes 

Beste Annie, Norbert, Bea, Harold en Susan, kleinkinderen, overige familie, vrienden en gildeleden

Aan mij de eer om namens leden en bestuur van Gilde St. Remigius iets te zeggen over wat Theo Koerntjes voor ons als Gilde betekend heeft.

Toen Theo en Annie in de Woertstraat in Duiven kwamen wonen. Is Theo lid geworden van de buurtvereniging en van Gilde St. Remigius.

Al vrij snel kwam Theo in het bestuur waar hij eerst gewoon bestuurslid is geweest en daarna voorzitter en jarenlang secretaris.

Vooral in zijn jaren als secretaris is Theo vrij bepalend geweest voor ons Gilde hij heeft mede gezorgd dat ons clubgebouw er kwam in 1992 en dat we vanuit de Oude Molen in een nieuw clubgebouw mochten komen en heeft daar veel (papier)werk voor verricht.

Over papierwerk gesproken in zijn tijd als secretaris liep Theo overal in het gemeentehuis naar binnen als we weer eens een vergunning nodig hadden voor het schuttersfeest of zo. Hij kende alle dames op het kantoor in het gemeentehuis van naam en liep er zo naar binnen en dit deed hij ook bij de wethouder en de burgemeester of ze nou tijd hadden of niet. Ik heb het zelf meegemaakt toen ik met Theo ben meegegaan.

Ook is Theo enkele jaren bestuurslid geweest van Kring de Liemers, maar niet lang, blijkbaar vond Theo het daar minder leuk dan bij het Gilde.

Jarenlang was Theo ook hoofdcommandant van ons korps en heeft hij ons leiding gegeven en ons vertegenwoordigt op heel veel concoursen, schuttersfeest, patroonsfeest, Koninginnedagen, Processies en andere evenementen met veel zwier en plezier.

Als we plezier noemen dan moeten we ook zeggen hoe we Theo vaak zagen en hoorden. Dat was meet een biertje, een sigaretje en een mopje.

Theo was een specialist in het vertellen van een flauw mopje. Dit zullen we nu voortaan moeten missen.

In 1976 en 1982 waren Theo en Annie ons koningspaar. Trots staan ze daar op de foto’s in ons clubgebouw. Het is toch een hoogtepunt voor een gilde man als

Theo om koning te zijn van je eigen gilde.

Ik moet hier ook noemen dat Theo de grote man is geweest van het ontstaan van de voorjaarskermis in Duiven. Het is begonnen met 1 draaimolen. En het koppelen van het schuttersfeest aan een kermis in het voorjaar was het idee van Theo en dat we nu nog een voorjaarskermis hebben, hebben we aan Theo te danken.

In het voorjaar van 2008 mocht ik Theo opvolgen als secretaris en ontdekte ik hoeveel werk dat was. Dat viel tegen. In 2008 organiseerden wij ook het Kringconcours en gelukkig heeft Theo hier nog bij geholpen. Weer met al het papierwerk en zijn contacten bij de gemeente.

Ook in 2008 werd Theo erelid. Waar bij Theo erg emotioneel werd en het bleek dat hij dat wel vaker heeft en dat kreeg ik toen ik door. Als Theo complimenten krijgt en de eer krijgt die hij verdiend dat wordt hij snel emotioneel.

Hij kreeg ook nog in dat jaar van de burgemeester een lintje. Verdiend voor wat hij in al die jaren voor het Gilde had gedaan.

De laatste jaren ben je als erelid samen met Annie en hele soms ook alleen bij allerlei activiteiten van ons gilde aanwezig geweest. Helaas moest ook nogal eens mij bellen om te zeggen luister eens Gert-Jan het gaat niet lukken om te komen. Maar met een glimlach herinner ik me dat je toen we het eerst Gildefeest in de tent hadden dat jij op het podium stond om met de retteketet showband een lied te zingen. Ook herinner ik me dat je in september 2017 op onze vrijwilligersmiddag was waar we een soort oktoberfeest van hadden gemaakt en waar je echt van genoot en een geweldige middag hebt gehad.

Als laatste maak ik nog melding van afgelopen juni toen we met ons hele korps bij jou langs gemarcheerd zijn en nog gestopt zijn om jou een groet te brengen. Je was zichtbaar ontroerd. Het deed onze vereniging ook goed om ons erelid te mogen eren en laten merken dat hij er nog steeds bij hoort.

Theo bedankt voor wat je allemaal voor mij hebt gedaan voor al je adviezen en opmerkingen. Voor al die jaren dat je je hebt ingezet voor Gilde. We zullen je allemaal missen, rust zacht.

16-03-2019 Gert-Jan de Hart

Copyright © Gilde St. Remigius | Alle rechten voorbehouden
Design & development by: Timeless Design