U bent hier: Home  »  Schuttersfeest 2022

Schuttersfeest 2022: Back in Time!

Schuttersfeest 2022, we mogen weer! Nadat het schuttersfeest in zowel 2020 als 2021 geen doorgang kon vinden in verband met de coronapandemie, zijn wij nu weer van de partij! Deze editie van het Schuttersfeest van Gilde St. Remigius zal niet plaats vinden in de feesttent naast ons clubgebouw aan de Visserlaan. Vanaf 2022 vinden onze jaarlijkse festiviteiten weer plaats waar deze thuishoren, in het centrum van Duiven!

In inmiddels vervlogen tijden vond het Schuttersfeest jaarlijks plaats tijdens de voorjaarskermis van Duiven. De feestmiddagen en -avonden werden gevierd in het toenmalige CCOG (Nu de locatie van de Lidl). Sinds de sloop van dit Cultureel Centrum Onderling Genoegen wordt ons Schuttersfeest in een feesttent naast ons clubgebouw gevierd. Na een aantal jaar begon het verlangen naar vervlogen tijden van feesten in het centrum binnen de vereniging te groeien. Binnen het Gilde is een werkgroep samengesteld welke onderzoek heeft gedaan naar de mogelijkheden om het Schuttersfeest weer in het centrum van Duiven te kunnen vieren. En met succes! De eerste editie van Schuttersfeest: Back in Time! stond gepland voor juni 2020. Dit alles veranderde met de persconferentie van Mark Rutte in maart dat jaar.

In verband met de coronapandemie konden de festiviteiten geen doorgang vinden. Waar men toentertijd dacht dat dit hooguit enkele maanden zou duren, kwam men van een koude kermis thuis. Twee jaar later zouden alle coronamaatregelen weer worden afgeschaft. Dit maakte de weg vrij om de voorbereidingen van het Schuttersfeest nieuw leven in te blazen! En met trots kunnen wij mededelen dat deze voorbereidingen geslaagd zijn en de festiviteiten wat ons betreft kunnen losbarsten!

U bevindt zich op de informatiepagina over het Schuttersfeest 2022: Back in Time! Op deze pagina vindt u alle informatie omtrent het Schuttersfeest.

Data

Het Schuttersfeest zal plaatsvinden op vrijdag 24 juni, zaterdag 25 juni en zondag 26 juni 2022.

Toegang en polsbandjes

De toegang voor dit evenement is geheel gratis! Het gehele terrein is gratis toegankelijk voor iedereen. Bij de ingang van de feesttent worden wel polsbandjes uitgedeeld om de verkoop van alcohol (18+) in goede banen te kunnen leiden voor onze barmedewerkers.

LET OP!
Polsbandjes zijn persoonsgebonden en dus niet over te dragen of te delen met iemand anders. Kapotte bandjes kunnen alleen worden ingewisseld voor een nieuw bandje op vertoon van het kapotte bandje en een geldig legitimatiebewijs (alleen voor 18+ i.v.m. alcoholverkoop).

Muziek

Tijdens de feestmiddagen en avonden wordt de feesttent voorzien van muziek voor alle leeftijden! De volgende artiesten zijn voor deze editie van het Schuttersfeest vastgelegd:

Blind DATE:
Allround coverband Blind DATE is een supergezellige club muzikanten met als thuisbasis het Land van Maas en Waal. Ze treden al jaren samen op wat ook goed te horen en te zien is op het podium. Een team waar de kwaliteit, gezelligheid en spontaniteit van afspat. Dat is ook het doel. Een avond brengen met goede muziek (van hedendaagse top 40 tot de stevige rock klassiekers) waar iedereen bij uit zijn dak gaat! Een spontane presentatie en interactie met het publiek is de kracht van Blind DATE. Geen vaste setlijsten maar inspelen op de zaal. De tent moet op zijn kop! Van een intiem privé feest tot een grote feesttent: Blind DATE kan het allemaal! Blind DATE beschikt over een eigen geluid- en een eigen lichtshow hetgeen zorgt voor een bijzonder mooie podiumpresentatie.

Voor meer info over deze band à https://blinddatemusic.nl/

Summerland:
Met de jarenlange ervaring, het enorme repertoire, het onuitputtelijke enthousiasme, instrumentale en vocale veelzijdigheid en geweldig licht en geluid, is Summerland dè band voor jouw feest of evenement. Summerland heeft inmiddels 3 singles op hun naam staan waarvan de hit “Aloosie “het bekendst is. Ook heeft het orkest in 2007/2008/2009/2010 alle grote concerten live begeleid met, toen het grootste talent van Nederland, “JANNES” (van o.a. de hit “een beetje meer”). Eén ding is zeker, of het nu een bruiloft, kermis, feesttent, braderie, zaal of dorpsfeest is, Summerland weet er raad mee, succes verzekerd. Vanaf 2015 is de band een vaste waarde in de programmering van het “ MEGAPIRATENFESTIJN”  en begeleiden zij vele artiesten waaronder: Frank van Etten, Jan en Annie (BZN), Helemaal Hollands, Stef Ekkel, de sensatie ANCORA, wijlen Koos Alberts, Henk Bernard, Django Wagner, Belinda Kinnaer en vele anderen. In 2015 heeft de band hun laatste single uitgebracht: “Een dag als deze”. Deze is geschreven door Jan Keizer (BZN) en opgenomen in de Rooftop Studios te Holten. Dit is onder meer de studio van o.a. Andre Hazes, Nick & Simon, Wolter Kroes en Jeroen van de Boom. Summerland is een uiterst professioneel orkest dat van alle markten thuis is, van oude dansen, zoals Tango/Engelse wals etc, tot aan de nieuwste hits van dit moment en alles, maar dan ook alles wat daartussen zit! Summerland beschikt over uiterst professioneel geluid en een lichtshow. Het orkest kan op alle wensen van de klant zo goed mogelijk ingaan en zo het feest tot een succes te maken. Met 5 musici en een spetterende zangeres kan deze band alle denkbare evenementen aan van kleine tot grote zalen of tenten.

Voor meer info over deze band à https://www.summerland.nl/

DJ Niels:
DJ-Niels is al jaren actief als DJ en is al op veel plaatsen te zien en te horen geweest. De ene avond staat deze jonge, enthousiaste muziekliefhebber te draaien op een chique bruiloft en de volgende avond staat hij weer te springen in een bruisende feesttent met 1200 dampende bezoekers. Overal krijgt hij de mensen aan het dansen door een goede en gevarieerde muziekkeuze voor jong en oud. Of u nu van 70′s, 80′s of 90′s muziek houdt, van disco, classic rock, Nederlandstalig of van de allernieuwste top40; DJ-Niels draait ze allemaal en zorgt voor een feest van herkenning! De muziekkeuze en de interactie met de mensen vindt Niels twee belangrijke factoren tijdens een gezellige avond en daarom zijn gasten altijd meer dan welkom op het podium voor een gezellig praatje en een leuk verzoekje. Tussendoor maakt de DJ ook nog eens leuke foto’s welke tijdens het feest meteen te zien zijn op een groot scherm.

Voor meer info over deze DJ à https://www.nielspeters.nl/

DJ Henk van Uem:
Henk van Uem Promotions is een jong en dynamisch bedrijf, gespecialiseerd in het organiseren en begeleiden van evenementen, themafeesten, bedrijfsopeningen, recepties en jubilea. Door een uniek onafhankelijk samenwerkingsverband met diverse collega-bureaus zijn wij in staat om in een kort tijdsbestek een orkest of artiest te leveren voor elk evenement.

Voor meer info over deze DJ à https://www.henkvanuempromotions.nl/

Kermis

Voor dit Schuttersfeest is de samenwerking gezocht met de exploitanten van de Duivense voorjaarskermis. Het resultaat is één feestterrein waar alle activiteiten plaats zullen vinden. Hiermee ontstaat een knusse en gezellige sfeer voor alle leeftijden! Op de kermis zijn de volgende attracties terug te vinden:

Nog niet bekend.

Openingstijden feestterrein

De kermis opent zijn deuren zodra de rondgang en overige verplichtingen van de vereniging volbracht zijn. Daarnaast hebben de feestavonden op vrijdag en zaterdag hun eigen openingstijden.

Vrijdag

  • Feestavond: 19:30 – 00:15

Zaterdag

  • Feestmiddag inclusief koningsschieten: 12:00 – 16:00
  • Feestavond: 19:30 – 00:15

Zondag

  • Feestmiddag: 13:30 – 17:00

Voor het volledige programma van het Schuttersfeest 2022: Back in Time! Klik hier voor het volledige programma van het Schuttersfeest 2022: Back in Time!

Eten en drinken

Eten:
Voor de verkoop van eten kunt u terecht op de kermis. De kermisexploitanten bieden hierbij diverse snacks en zoetigheden aan. Op de kermis zijn de volgende voedselkramen te vinden: Nog niet bekend. Prijzen van de etenswaren zijn terug te vinden bij de betreffende kramen.

Drinken:
Voor de verkoop van dranken kunt u terecht in de feesttent. Hier kunt u consumptiemunten kopen. Deze munten kunnen worden ingeleverd tegen een drankje naar keuze. De prijs per munt bedraagt €2,75 EUR.

LET OP!

Bezoekers onder de 18 jaar is niet toegestaan alcohol te kopen en/of te consumeren. Bezoekers van 18 jaar en ouder wordt verboden alcohol aan bezoekers jonger dan 18 jaar door te geven. Op verzoek van personeel, security of andere bevoegden moet je te allen tijde een ID-bewijs kunnen tonen waarmee je leeftijd kan worden vastgesteld.  

Roken

Roken is alleen toegestaan in de openlucht. In gebouwen, tenten en/of onder overkappingen mag niet worden gerookt. Als dit toch geconstateerd wordt, dan zal van de roker verlangd worden om de rookwaren onverwijld te doven. De bezoeker is verplicht zich te houden aan de aanwijzingen van de organisatie, ordepersoneel en andere bevoegden.

Calamiteiten en veiligheid

Wij vinden veiligheid belangrijk! Mocht er een calamiteit plaatsvinden: blijf rustig en breng altijd eerst uzelf in veiligheid. Volg de instructies die via de organisatie en beveiliging worden gecommuniceerd. Zorg dat je altijd weet waar de dichtstbijzijnde nooduitgang is! Deze is herkenbaar aan de groene nooduitgang borden.

EHBO
Eerste hulp bij verwondingen en ongelukken krijgt u bij de EHBO-post. 

Wat tips:
Zonnig weer? Gebruik zonnebrand! Een hoge factor (30+) wordt aangeraden. Drink genoeg water. Bereid je voor op ieder weertype. Draag laagjes kleding, zorg voor regenkleding en goede schoenen.

Huisregels

Op dit evenement wordt van elke bezoeker geacht een aantal huisregels in acht te nemen. Dit om het Schuttersfeest voor iedereen een feestje te laten zijn. Deze huisregels zijn terug te vinden bij de ingang van de feesttent. Ook zijn deze online beschikbaar. Klik hier voor de huisregels van Schuttersfeest 2022: Back in time!

Locatie en plattegrond

Het feestterrein is terug te vinden aan de Kastanjelaan 7 te Duiven (Liemersplein). 

Parkeren

In verband met de wegwerkzaamheden die in het centrum van Duiven plaatsvinden (Rijksweg), raden wij aan om zoveel mogelijk per fiets of te voet naar het feestterrein te komen. Bij de feesttent is een fietsenstalling beschikbaar. Indien u met de auto komt kunt u gebruikmaken van onderstaande parkeerplaatsen:

Schuttersfeest 2022 duiven parkeren

Overige vragen en contact

Voor overige vragen kunt u contact opnemen met de secretaris van het Gilde St. Remigius:

Secretaris: Astrid Stevens

T: 06-28262506
E: secretaris@gilderemigiusduiven.nl


Wij hopen u allen te mogen verwelkomen op ons Schuttersfeest 2022: Back in Time!

Gilde St. Remigius

Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door onze sponsoren:

Schuttersfeest 2022 SponsorH2O Participaties B.V Schuttersfeest 2022 Sponsor Liemers Fietsen Schuttersfeest 2022 Sponsor Acamana Schuttersfeest 2022 Sponsor Frans Vos Schuttersfeest 2022 Sponsor Bouwman Arnhem Schuttersfeest 2022 Sponsor Van de Pavert Schuttersfeest 2022 Sponsor Weling Schuttersfeest 2022 SSG Schuttersfeest 2022 Sponsor Comans Transport Schuttersfeest 2022 Sponsor Melis Schuttersfeest 2022 Sponsor Kinkelder Duiven Schuttersfeest 2022 Sponsor WKZ Apeldoorn Schuttersfeest 2022 Sponsor Daikin Schuttersfeest 2022 Sponsor Vera Photo and Design Schuttersfeest 2022 Sponsor Fonke Schilderwerken Schuttersfeest 2022 Sponsor Bodywear Superstore Duiven Schuttersfeest 2022 Sponsor Klima service Veldsema Schuttersfeest 2022 Sponsor Centrum Duiven Schuttersfeest 2022 Sponsor H.Boss

Copyright © Gilde St. Remigius | Alle rechten voorbehouden
Webdesign & development by: Timeless Design