U bent hier: Home  »  Succesvol eindejaarsconcert

Succesvol eindejaarsconcert Gilde St. Remigius i.s.m. het Elster Mannenkoor

Ruim 350 bezoekers bezochten afgelopen zondag in de H. Remigiuskerk in Duiven het eindejaarsconcert georganiseerd door het Gilde St. Remigius. In een sfeervolle ambiance werden de bezoekers verrast met een uiterst slim gekozen repertoire. Indrukkend was het openingsnummer Conquest of Paradise. Terwijl de drumfanfare de eerste tonen liet horen, kwamen de heren van het Elster Mannenkoor met brandende kaarsen de kerk binnen lopen. Met deze opening was de toon gezet. Gert-Jan de Hart, voorzitter van het Gilde, heette iedereen welkom en was bijzonder verheugt dat hij ook burgemeester Rik de Lange en wethouder Ineke Knuiman met hun partners mocht begroeten. Daarna was het woord aan ladyspeaker Bianca van Wijk, die op professionele wijze dit concert aan het publiek presenteerde. Het programma voor de pauze met nummers zoals Soldnedgang door het Elster Mannenkoor en The Cream of Clapton door de drumfanfare, hadden zoveel indruk gemaakt dat tijdens de pauze de superlatieven aan de koffiebars niet van de lucht waren. Menig bezoeker klampte Simon Kleinjan (dirigent Gilde) en Monique Verhoeven (dirigente mannenkoor) aan, om hen de complimenten over te brengen.

succesvol-eindejaarsconcert

Na de pauze kwam de slagwerkgroep onder leiding van Fred van Hummel in looppas met kerstbellen de kerk in. Eenmaal op het podium voerden zij met hun aparte instrumenten, de boomwhackers, op komische wijze het nummer Jingle Bells uit. Een reactie kon niet uitblijven, dus zongen de bezoekers spontaan mee. Het programma na de pauze bracht de bezoekers in kerstsferen. Het aloude kerstlied Stille Nacht gaf de bezoekers het gevoel of het al 25 december was! Het slotakkoord met het nummer I’m dreaming of Home riep veel emoties op. De ladyspeaker vertelde het verhaal rondom dit nummer als een kerstverhaal, waardoor tijdens de uitvoering door de drumfanfare, mannenkoor en bagpiper Dik Singel, bij menig bezoeker een traantje tevoorschijn kwam.

Wat volgde was een staande ovatie voor de drumfanfare, mannenkoor, bagpiper en alle vrijwilligers die deze middag tot stand hadden gebracht. Aansluitend werd als toegift het legendarische White Christmas uitgevoerd, een kerstlied wat bij dit prachtige concert niet mocht ontbreken.

Van dit eindejaarsconcert kunt u een fotoreportage bekijken in het fotoboek onder de kop: Foto’s

Copyright © Gilde St. Remigius | Alle rechten voorbehouden
Design & development by: Timeless Design