U bent hier: Home  »  Verslag: Kerstconcert 2015

Kerstconcert 2015

Alvorens het concert werd geopend refereerde Thijmen Klop aan het KWF, Thijmen gaat samen met neef (Stefan) en Oom (Ronald) de Aple d´HuZes 2016 bedwingen. Meer informatie hierover vindt u op onze website.

Met de enthousiaste kreet Yoho, Yoho merry Christmas everbody opende het Gilde St. Remigius het traditionele kerstconcert. De stemming zat er gelijk in. Ondanks dat de weersomstandigheden totaal niet aan winterse tafrelen deed denken waren de vrijwilligers er in geslaagd om het clubgebouw in een kerst atmosfeer om te toveren. Simon Kleinjan had samen met zijn muzikanten voor een kerst repertoire pur sang gekozen. Ze kwamen allemaal voorbij zoals, A Christmas Pop Collection, Christmas Swing maar ook evergreens zoals Have yourself a merry little Christmas en Rudolph the rednosed reindeer.

foto 1 foto 2 foto 3

De dames van het kerstactiviteiten comité hadden zich ook niet onbetuigd gelaten. Geheel gekleed in de overbekende Dickensstijl verzorgde zij voor het overbekende natje en droogje voor de talrijke bezoekers die op het evenement waren afgekomen.

foto 4

Kerst vier je samen moeten de organisators gedacht hebben. Want ook de Leemkuulers uit Bemmel gaven acte de préséance. Je verwacht niet snel een kerst repertoire van een Egerlander kapel maar Henry Meijer brachtmet zijn orkest het publiek in vervoering.

Ook de vendeliers presenteerde zich aan het publiek. Onder de muzikale klanken van de Marchenwalzer gespeeld door de Leemkuulers lieten zij het vendel op ritmische wijze zwaaien. Ook hier ging voor menige bezoeker een “wereld” open.

Ineens stond hij daar, Bram Schutte nu niet met zijn flugelhoorn maar met een originele alpenhoorn ( 2,5 meter). Samen met de Leemkuulers gaf hij een prachtige vertolking van het nummer “Zauber der Alpen”. Nadathet applaus verstomd was presenteerde Henry Meijer de zangeres van de Leemkuulers Leonie Masselink. Samen trakteerde zij samen de liederen, Lonely this Christmas, Its beginning to look a lote like Christmas en Merry Christmas everyone.

Tijdens de pauze werden de eerste reacties al gesignaleerd, een bezoeker uit Ulft: Wat een mooie ambiance en hoewel de buiten temperatuur boven het gemiddelde is, kreeg ik af en toe kippenvel, een andere reactie is: Deze show zou niet misstaan in de OG tent.

foto 5

Ook de vendeliers presenteerde zich aan het publiek. Onder de muzikale klanken van de Marchenwalzer gespeeld door de Leemkuulers lieten zij het vendel op ritmische wijze zwaaien. Ook hier ging voor menige bezoeker een “wereld” open.

foto 6 foto 7 foto 8 foto 9 foto 10

Daar stonden ze dan de slagwerkers van het Gilde Remigius onder leiding van Fred van Hummel. Speciaal hadden zij, geheel in het geheim, een ritmische bezemstelen medley ingestudeerd. Fred was geïnspireerd door het paard van Sinterklaas, zachtjes gaan de paarden voetjes, Fred moet gedacht hebben, wat het paard kan moet Rudolph het rendier ook kunnen. En de goede luisteraar heeft kunnen horen hoe de hoeven van Rudolph zich ritmisch zowel over het ijs(fortissimo) als over de sneeuw (pianissimo) bewogen.

foto 11 foto 12 foto 13

Heerlijk het publiek mocht helemaal los, onder de klanken van Winter Wonderland en zang van Henry en Leonie werd een aanvang gemaakt naar de finale. Het publiek zat al te wiebelen op de tonen en probeerde al wat mee te neuriën. En ja daar was hij dan eindelijk…..

White Cristmas, Het slot akkoord van het concert werd door een ieder uit volle borst meegezongen, voorzitter van het Gilde St. Remigius bedankte alle medewerkers welke ervoor hadden gezorgd dat het niet alleen een geslaagd concert was geweest maar dat een titel als de grote Kerstshow van het Gilde St. Remigius zeker niet had misstaan.

Copyright © Gilde St. Remigius | Alle rechten voorbehouden
Design & development by: Timeless Design